Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy weboldalunk látogatottságáról információkat gyűjtsünk. Kérjük, olvassa el az Adatkezelési tájékoztató cookie-k használatáról szóló részét, amelyben részletes információkat találhat az általunk használt cookie-król valamint azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket.

Az „Elfogadom” gombra kattintással Ön elfogadja, hogy weboldalunkon cookie-kat használunk.

Elfogadom
Termék kategóriák

Repce krémméz

Hogyan készül a repce krémméz? A válasz nagyon egyszerű: egy mézkrémesítő gép segítségével.
A gyorsan kristályosodó mézeket folyékony halmazállapotban egy saválló tartályba öntjük, melyben van egy keverőszár. Ez a gép néhány napon át időnként megkeveri a mézet és ahogy a méz kristályosodna, összetörik a szemcseszerkezete. A méz így krémes állagúvá válik a méz és ez a halmazállapot az idő múlásával sem változik.

Repcemézből repce krémméz?

A repce krémméz lényegében ugyanaz, mint a repceméz, csupán a fogyasztók számára könnyebben kezelhetővé téve. A repceméz gyorsan kristályosodik és ezt a tulajdonságát kihasználva krémméz készíthető belőle.

A repce krémméz tulajdonságai

  • Krémes állagú és az is marad,
  • könnyen kezelhető,
  • kellemes ízű,
  • fehér színű.

A repce krémméz gyógyhatásai

  • Minden méz immunerősítő hatású, de
  • a repceméz kimondottan ajánlott gyomorsav túltengés esetén,
  • reflux tüneteinek enyhítésére,
  • mandulagyulladás esetén.

Mire használd a repce krémmézet?

A krémmézek állaga új lehetőségeket nyit a mézek felhasználásában.
Ha eddig nem használtad a mézet palacsintába, gofriba, mert könnyen kifolyt, lecsorgott, itt a lehetőség a krémmézek által. A krémméz állaga keményebb, mint a folyós mézeké, de mégis krémes, így könnyen kezelhető. Próbáld ki sütemények tetején, palacsintában, gofriban, de csak úgy bele-belekanalazva is isteni!
Egy másik írásban adunk néhány jó tanácsot, mely megkönnyíti a mézzel való sütést-főzést.

Hogyan készül a krémméz?

A válasz nagyon egyszerű: egy mézkrémesítő gép segítségével.
A gyorsan kristályosodó mézeket folyékony halmazállapotban egy saválló tartályba öntjük, melyben van egy keverőszár. Ez a gép néhány napon át időnként megkeveri a mézet és ahogy a méz kristályosodna, összetörik a szemcseszerkezete. A méz így krémes állagúvá válik a méz és ez a halmazállapot az idő múlásával sem változik.