Repcemézből repce krémméz?
A repce krémméz lényegében ugyanaz, mint a repceméz, csupán a fogyasztók számára könnyebben kezelhetővé téve. A repceméz gyorsan kristályosodik és ezt a tulajdonságát kihasználva krémméz készíthető belőle.
A repce krémméz tulajdonságai
- Krémes állagú és az is marad,
- könnyen kezelhető,
- kellemes ízű,
- fehér színű.
A repce krémméz gyógyhatásai
- Minden méz immunerősítő hatású, de
- a repceméz kimondottan ajánlott gyomorsav túltengés esetén,
- reflux tüneteinek enyhítésére,
- mandulagyulladás esetén.
Mire használd a repce krémmézet?
A krémmézek állaga új lehetőségeket nyit a mézek felhasználásában.
Ha eddig nem használtad a mézet palacsintába, gofriba, mert könnyen kifolyt, lecsorgott, itt a lehetőség a krémmézek által. A krémméz állaga keményebb, mint a folyós mézeké, de mégis krémes, így könnyen kezelhető. Próbáld ki sütemények tetején, palacsintában, gofriban, de csak úgy bele-belekanalazva is isteni!
Egy másik írásban adunk néhány jó tanácsot, mely megkönnyíti a mézzel való sütést-főzést.
Hogyan készül a krémméz?
A válasz nagyon egyszerű: egy mézkrémesítő gép segítségével.
A gyorsan kristályosodó mézeket folyékony halmazállapotban egy saválló tartályba öntjük, melyben van egy keverőszár. Ez a gép néhány napon át időnként megkeveri a mézet és ahogy a méz kristályosodna, összetörik a szemcseszerkezete. A méz így krémes állagúvá válik a méz és ez a halmazállapot az idő múlásával sem változik.