Bakonynektár Méhészet
Méztermelésünk története csupán 2009 tavaszáig nyúlik vissza, amikor a testvérem méhészetében töltött tanulóévek után elhatároztuk, hogy veszünk 10 méhcsaládot. A méhészkedés egészét megismerve úgy döntöttünk, hogy komolyabb szintre fejlesztjük méhészetünket és ráállunk fajtamézek és hazánkban mézkülönlegességnek számító mézek termelésére. Célunk méhkímélő technológiával kiváló minőségű magyar méz termelése és a magyar fogyasztók asztalára történő eljuttatása. 2010 óta vegyszermentesen méhészkedünk. A méz napjainkban az egészségtudatos fogyasztók mindennapi élelmiszere, hiszen a méz nem csak finom, de az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat, nyomelemeket, vitaminokat, szerves savakat tartalmaz természetes formában. A méz a legtermészetesebb édesítőszer káros hatások nélkül.
Természetes magyar méz
Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület tanúsítványa szerint jogosultak vagyunk mézeinken a „Természetes magyar méz” megtisztelő címet használni.
„A kevesebb több” szemléletünk szerint nem célunk nagyobb mennyiségű méz előállítása a megtermelt méz minőségének rovására. Ezért méhészeti tevékenységünk során előnyben részesítjük a méhkímélő technológiákat, a kor elvárásainak megfelelő eszközökkel méhészkedünk, nyerjük ki és tároljuk mézeinket. Folyamatosan képezzük magunkat, rendszeresen részt veszünk nem csak hazai, hanem nemzetközi méhészeti rendezvényeken is.
Mézeinket az őket megillető igényes csomagolással látjuk el, megtisztelve ezzel a mézet és annak fogyasztóját is.
Csiza Erika méhész e.v. és Simon Péter méhész őstermelő