Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy weboldalunk látogatottságáról információkat gyűjtsünk. Kérjük, olvassa el az Adatkezelési tájékoztató cookie-k használatáról szóló részét, amelyben részletes információkat találhat az általunk használt cookie-król valamint azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket.

Az „Elfogadom” gombra kattintással Ön elfogadja, hogy weboldalunkon cookie-kat használunk.

Elfogadom
Termék kategóriák

Hírek

A tihanyi levendula története és a levendulaméz

2024. 02. 12. 20:12:13
Júniusban Tihanyt megszállják a levendula szerelmesei, elképesztő levendula őrület lengi be a Tihanyi-félszigetet. A sok látnivaló és természeti szépség mellett érdemes a levendulás finomságokért és kézműves remekekért ellátogatni a félszigetre. 

Amiről a repceméz származik: a káposztarepce

2024. 02. 12. 15:21:04
A repce (Brassica napus) a káposztafélék családjába tartozó értékes ipari növény, a magjából elsősorban olajat készítenek, nektártermelésének köszönhetően pedig értékes repceméz is származik róla.

Méz, mint üzleti, céges ajándék

2024. 02. 10. 12:36:23
A méz nem csupán egy egyszerű, alapvető napi élelmiszer, a méz kiváló ajándék is. Nem csak családtagoknak és barátoknak, hanem alkalmazottaknak, céges, üzleti partnereknek is sokat mondó szuvenír. Egy ajándék sok mindent elárul, annak adójáról.

Édes élet - A Tökéletes Köszönetajándék Esküvőkre!

2024. 01. 31. 18:17:34

Fedezd fel az édes és egyedi vendégajándék ötleteket! Az esküvői emlékek megédesítéséhez ne keress tovább, nézd meg köszönetajándék megoldásainkat! Miért válaszd a mézet és minket? A részletekért kattints!

 

Az akác jelentősége és elterjedése Magyarországon

2024. 01. 04. 12:29:32

Az akácfa és az akácméz is újvilági származású, csak Amerika felfedezése óta került Európába, majd hazánkba. Az akácfa nagy termetű, hosszú életű, meleg- és fényigényes, fagyérzékeny fa, mely számos előnyös tulajdonságának köszönhetően sokféleképpen felhasználható.

A méz fajsúlya

2023. 03. 14. 00:00:00
A méz fizikai jellemzői közül az egyik igen fontos tulajdonság a méz fajsúlya, vagyis a méz sűrűsége. A méz fajsúlya nagyobb, mint a vízé, de ez nagyban függ a méz víztartalmától is. A sűrűség ingadozása miatt a nagy méztároló edényekben, hordókban jól észrevehető a méz rétegződése. A nagy víztartalmú, kevésbé sűrű méz a sűrűbb, szárazabb méz fölé száll.
Minél sűrűbb egy méz, annál jobban, magasabban boltozódik csurgatáskor.

Méz a konyhában, avagy sütés-főzés mézzel

2023. 03. 28. 00:00:00
A méz a legtermészetesebb édesítőszer, ami nemcsak, hogy nem árt, fogyasztása nem jár káros hatásokkal, hanem számos jótékony élettani hatással bír. Írásunkból megtudhatod, hogy melyik méz milyen konyhai felhasználásra ajánlott, hogy és miként érdemes a különböző fajtamézeket használnod a konyhában.

Magyar termelői méz

2023. 03. 26. 00:00:00
Termelői mézről akkor beszélünk, amikor a mézet közvetlenül a méhésztől tudjuk megvásárolni vagy egy boltban (ez természetesen nem a multi) olyan mézet tudunk beszerezni, ami egy adott méhészhez, méhészethez köthető.

Melyik a legjobb méz?

2023. 03. 27. 00:00:00
Melyik a legjobb méz? Nem vagyunk egyformák, más az ízlésünk, így nem biztos, hogy ugyanazokat a mézeket szeretjük vagy tartjuk a legjobbnak. Ahány ember annyi szokás, annyi ízlés. Kérdés persze, hogy csak azért fogyasztjuk a mézet, mert finom és szeretjük vagy fontosnak tartjuk a méz jótékony hatásait is egészségünk megőrzése szempontjából.

A méz tárolása

2023. 03. 21. 00:00:00
Hol, hogyan, miben tároljam a mézet, hogy az ne veszítsen értékes tápanyagaiból? Ne tedd a mézet a hűtőbe! Bár nem árt a méznek az alacsony hőmérséklet, de a méz kiválóan érzi magát a kamrában, a konyhapulton.