Mi a virágpor?
A virágpor a virágos növények hímivarsejteket tartalmazó pora, melyet a méhek összegyűjtenek, majd sajátságos anyagokat adnak hozzá. A házi méh összegyűjti a virágport, amit aztán emésztő enzimjeivel összevegyít. Egy pollengranulátum 100.000 – 5.000.000 virágspórát is tartalmazhat. A virágport gyakran a természet legteljesebb ételének is szokták nevezni.
A virágpor hatása a szervezetre
Több, mint 40 kutatási tanulmány dokumentálja a virágpor terápiás hatékonyságát és biztonságát. Klinikai tesztek kimutatták, hogy a szájon át bevitt virágporrészecskék könnyen és gyorsan felszívódnak: a gyomorból közvetlenül a véráramba kerülnek. A fogyasztást követő 2 órán belül a virágpor kimutatható a vérben, az agy gerincvelői folyadékában és a vizeletben is.
A virágpor jótékony hatásai
A virágpor növeli:
- a sportteljesítményt,
- a táplálékfeldolgozás hatékonyságát,
- a szervezet regenerációját,
- az általános vitalitást és a bőr vitalitását,
- az étvágyat,
- a nemi vágyat,
- a vér hemoglobin tartalmát.
A virágpor gyógyítja:
- a megfázást,
- a pattanásokat,
- a magas vérnyomást,
- a fekélyeket,
- az idegrendszeri rendellenességeket.